pátek 18. července 2014

Supercopa sa bude hrať 19. a 22. augusta


Na vyžrebovanie La Ligy 2014/15 stále čakáme, ale už je známy termín odohrania Supercopy, ktorý sa tak trošku s tou La Ligou križuje. Real Madrid a Atlético sa preto s LFP dohodli, že si svoje zápasy prvého ligového kola odložia z víkendu na pondelok 25. augusta.

Prvý zápas Supercopy sa bude hrať v utorok 19. augusta na Santiago Bernabéu a odveta v piatok na u víťaza La Ligy na Calderóne. Potom budú mať madridské tímy ešte dva dni do svojho ligového debutu novej sezóny.

Víťaz Copa del Rey - Real Madrid sa vráti z turné po Spojených štátoch 5. augusta. O sedem dní si zahrá finále Európskeho Superpohára proti Seville. S ďalším španielskym mužstvom - víťazom Európskej ligy si zmeria sily v Cardiffe 12. augusta.

16. augusta zasa vo Varšave bude čakať na odohranie prípravného zápasu s Realom Fiorentina. Tréner Ancelotti teda musí počítať s tým, že predsezónne obdobie má so svojím tímom riadne nabité, a to sa viacerí hráči dostavia trocha neskôr kvôli účasti na MS. Už tri dni po zápase v Poľsku teda Real doma privíta Cholovo Atlético.

Sezóna ani nemôže začať lepšie. Augustové el derbi madrileño bude nielen súbojom víťaza Copa del Rey proti šampiónovi Primera División, ale aj stretom dvoch najlepších európskych mužstiev, ktoré v máji vzájomne zohrali finále Ligy majstrov. Úspešní boli zverenci Carla Ancelottiho. V španielskom pohári Real takisto triumfoval nad Atléticom, a to v semifinále. Čo sa však týka La Ligy, tam patril Atléticu okrem majstrovského titulu aj titul madridského kráľa. Colchoneros vyhrali v prvej polovici ligovej súťaže na Santiagu Bernabéu (0:1) a v odvetnej časti doma remizovali (2:2). 

Zdroj: Marca

Žádné komentáře:

Okomentovat