čtvrtek 17. července 2014

Toni Kroos – nový hráč Realu Madrid

Čerstvý nemecký majster sveta z Brazílie sa už oficiálne stal súčasťou madridského Realu.

24-ročný stredopoliar prestupuje k merengues po triumfálnom turnaji pre Nemecko, na ktorom sa predstavil vo vynikajúcej forme.

Real nezískal iba majstra sveta, ale aj Bundesligy, víťaza Nemeckého pohára, Majstrovstiev sveta klubov FIFA aj Európskeho Superpohára.

K triumfu reprezentácie svojej krajiny na brazílskom svetovom šampionáte prispel výborným i výkonmi, dvomi gólmi a štyrmi asistenciami v siedmich stretnutiach.

Pri historickej semifinálovej porážke hostiteľov 7:1 bol Toni výnimočným mužom vo výnimočnom zápase. Zo stredu poľa dirigoval nemeckú exhibíciu, dva razy sám skóroval a na ďalší gól prihral. Bol zvolený za najlepšieho hráča stretnutia.

Toni Kroos je jedným z najžiadanejších futbalistov súčasnosti – mladý, ale s množstvom skúseností, a to na klubovej, ako aj na reprezentačnej úrovni. Do Španielska prichádza na konte s viac ako 200 štartmi za Bayern Mníchov. V nemeckom drese už trhol päťdesiatku. Je to rodený líder, schopný nájsť v každej situácii najlepšie riešenie, pomôcť najviac, ako sa dá, svojim spoluhráčom; má výbornú strelu a je dôrazný pri štandardných situáciách. Vďaka svojej všestrannosti vie zahrať nielen v strede poľa, ale ukázať sa aj na hrote.

Toni sa narodil 4. januára 1990 v meste Greifswald, kde začínal s futbalom v klube Greifswalder SV. Do Bayernu Mníchov sa dostal cez Hansu Rostock. Písal sa rok 2006. v septembri 2007 odohral svoj prvý bundesligový zápas. Mal iba 17 rokov a 265 dní, čo z neho v tom momente urobilo najmladšieho debutanta spomenutého nemeckého klubu v ligovej súťaži.

To isté leto získalo Nemecko bronz na svetovom šampionáte hráčov do 17 rokov, ktorý usporiadala Kórea. Svojimi hráčskymi kvalitami na ňom Toni veľmi zaujal. V súboji o tretie miesto zaznamenal gól a jednu gólovú asistenciu. Celkovo sa počas turnaja trafil päťkrát, čo tiež prispelo k faktu, že bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja.

Z Bayernu Mníchov si ešte odskočil na hosťovania do Bayeru Leverkusen, no od roku 2010 už bol nepretržite v mníchovskom klube. V Bundeslige odohral 173 zápasov a dal v nich 23 gólov. V národnom seniorskom výbere má aktuálne zapísaných 51 stretnutí a 7 gólov.

Zdroj: realmadrid.com

Žádné komentáře:

Okomentovat