sobota 6. září 2014

Del Bosque povolal Munira,


aby nahradil zraneného Diega Costu.

V predsezónnom prípravnom zápase - Trofeo Joan Gamper medzi Barcelonou a Club León sa gólmi uviedli dvaja barcelonskí mladíci - Munir a Sandro. Obaja skórovali aj pri svojom debute za blaugranas v La Lige. Munir v 1. kole do siete Elche a Sandro svojím zásahom rozhodol stretnutie 2. kola na Madrigale.

O pár dní neskôr prišla prvému menovanému pozvánka od kouča seniorského výberu Španielska Vicente Del Bosqueho. Munir El Haddadi nahradí v nominácii na zápas kvalifikácie ME 2016 proti Macedónsku Diega Costu.

Brazílsky Španiel sa podrobil po prípravnom súboji, v ktorom Furia Roja prehrala vo Francúzsku 0:1, magnetickej rezonancii. Tá potvrdila zranenie ľavého stehna útočníka Chelsea.

S Munirom  pôvodne rátal kouč španielskej "dvadsaťjednotky" Albert Celades. Veď barcelonský útočník ešte vo štvrtok nastúpil v základnej zostave zápasu mladého výberu proti Maďarsku (Španielsko v Maďarsku vyhralo 1:0), miesto prípravy na utorňajšie stretnutie proti Rakúsku sa však bude pripravovať so seniormi na pondelkový duel vo Valencii .
 
19-ročný talent z Barcelony mal možnosť rozhodnúť sa aj pre reprezentáciu Maroka, keďže z tejto krajiny pochádza jeho otec. Jeho prípad pripomína iného barcelonského mladíka. Bojan Krkič je španielsky útočník so  srbskými koreňmi. Bol povolaný na dva priateľské zápasy Španielska, ale nenastúpil v nich. 10. septembra 2008 ho však Del Bosque nechal odohrať 25 minút v Albacete - v kvalifikačnom súboji MS proti Arménsku. Terajší útočník anglického Stoke City si tak pribuchol dvere do srbskej reprezentácie. Španielsky reprezentant do 21 a 17 rokov však zatiaľ ďalší štart za seniorov nepridal.

V reprezentácii do 21 rokov nahradí Munira práve spomínaný spoluhráč z Barçy Sandro Ramírez.

3 komentáře:

  1. hodte na toho blazna lesaka sit © pan vedouci

    OdpovědětVymazat
  2. asi si ho chce pojistit, aby mu nezačal reprezentovat Maroko, ale to už ho mohl nominovat na ten přátelák a ne až na kvalifikaci

    OdpovědětVymazat