pondělí 6. října 2014

O gólových lavínach a lavínkach a strelcoch rôznych národností – Zhrnutie 7. kola Primera División

A svet mi leží pri nohách. Len zopár (asi odľahlých) častí chýba.

Po chudobnom 19-gólovom minulom kole nastrieľali v španielskej La Lige hráči tento víkend takmer o polovicu viac – 37 a hlavne bolo 7. kolo prvým, v ktorom sa nezrodil ani raz výsledok 1:0. Jeden presný zásah na seba v každom súboji nabalil aj ďalší/ďalšie. Vo viacerých zápasoch ich za krátku dobu nabehlo na ukazovateľ skóre viac a mená strelcov zastupovali všelijaké krajiny.

Najúspešnejším strelcom bol opäť raz madridský CR7.

Pre domácich sa zrodilo doteraz gólovo najplodnejšie kolo. Skóre z ich pohľadu - 23:14; na body 18:9 za 5 výhier a 3 remízy. 2 razy vyhrali hostia.

Začalo to v piatok na madridskom Coliseu Alfonso Pérez, kde domáca Getafe hostilo Córdobu. Dvojgólová lavínka sa spustila v rozmedzí desiatich minút v poslednej štvrťhodine. Do vedenia sa dostali hostia gólom Kamerunčana Patricka Ekenga v 78. minúte. Domáci mohli byť preto radi aj za vyrovnávajúci gól z kopačky Senegalčana Babá v posledných minútach, hoci boli lepším tímom, v zápase si vytvorili viac šancí, reklamovali penaltu po ruke Pantiča a aj posledná gólová možnosť, ktorá skončila na žrdi, išla od ich obrancu Escudera. Španiel sa tak do listiny strelcov nepridal. Ostali na ňom len zástupcovia Afriky.

A Córdoba stále ostáva bez ligovej výhry.

Predzápasová podpora pre útočníka Getafe ÁlvaraVázqueza, ktorý sa zotavuje po operácii.

Sobotný program odštartoval zápasový ťahák medzi druhou Valenciou a tretím Atléticom. V ňom gólová lavína zavalila obhajcu titulu. Spustili ju nešťastne sami hostia, keď už v štvrtej minúte hlavička brazílskeho stopéra Mirandu skončila vo vlastnej sieti. Pokračoval domáci portugalský stredopoliar André Gomes a v 13. minúte uzavrel trojgólovú smršť v bráne hostí argentínsky stopér Otamendi.

Los Colchoneros sa na Mestalle ešte dokázali vzchopiť a zabojovať. Znížil chorvátsky snajper Mandžukič a prišla aj jedinečná možnosť dotiahnuť sa na jednogólový rozdiel. Siqueirovi však penaltu chytil Diego Alves (lebo brazílsky obranca už predtým v zápase skóroval, tak predsa nebudeme kaziť národnostnú rozmanitosť).

Idylka na Mestalle

Ja som to naživo nestihla, keďže som síce s prehľadom stihla neplánovaný, ale skvelý obed vo výbornej atmosfére u kamošky a jej rodiny v Nových Zámkoch a následný presun na oslavu ku krstným, ale ono sa tam pozeral Liverpool. Aspoň že konečne vyhral, hoci to bolo dosť utrápené.
 

Domov sme s ocinom utekali až na Barcelonu.

Vo Vallecas góly padali len na jednej strane a zmietli domáce Rayo. Barcelone stačila minútka. Počas nej sa gólovo presadili argentínsky útočník Messi a jeho brazílsky spoluhráč Neymar. V 36. minúte bolo 0:2 a hotovo. Aby sme však neplytvali chválou, okrem tejto svetlej chvíle to nebol zápas, z ktorého by sa dalo padnúť na zadok, hoci na obidvoch stranách hrali viacerí futbalisti vybratí do ideálnej jedenástky minulého kola La Ligy. Dokopy ich bolo 5.

Aj keď... trochu chvály ešte musí vystať pre Mathieua. V tomto súboji ho Lucho nepostavil na stopéra, ale na ľavú stranu obrany a on bol aj tu výborný.

Barcelona ostala aj po siedmom stretnutí ligovej sezóny nezdolaná, po tomto víkende ako jediný tím v Európe, keďže doteraz rovnako neprekonaný Juventus už inkasoval, a brankár Bravo tak má vo vrecku avizovaný rekord, keď prekonal v počte minút bez gólu od začiatku sezóny Artolu. Aj Messi už mohol mať na konte svoj ďalší gólový rekord, keby toho toľko nepozahadzoval.

Šťastie a rozhodcovia stále neprajú snahe Munira znova skórovať.

A že nám to spolu nepôjde...

Barçu v sobotu napodobnila aj Nitrička. Predviedla dvojgólovú gólovú lavínku v 2. slovenskej lige - v 23. a 26. minúte skóroval v Senci Paukner. Domáci to ale „pokazili“, keď v poslednej 20-minútovke 2 gólmi vyrovnali.

V ďalších troch sobotných španielskych súbojoch nepadali góly tak rýchlo za sebou (zato prvé góly krátko po úvodnom hvizde), ale padali...

Na eibarskej Ipurúe až 6. Hostia z Levante vyhrávali 2:0 a 3:2, ale domáci nováčik si gólom v nadstavenom čase vybojoval ďalší bodík.

Prvý gól padol už v 2. minúte, keď nachytal brankára Iruretu strelou z diaľky Morales. Krátko pred prestávkou pridal druhý gól Levante Camarasa. Aj v úvode druhej časti stretnutia bol autorom gólu hráč Levante. Pedrovi Lópezovi však bol prirátaný vlastný gól. Vyrovnanie už Eibar dosiahol vlastnými silami, menovite Saúlom Berjónom a jeho vydarenou strelou “z voleja“. Hostia znova vyhrávali po góle Víctora Casadesúsa. Na rozdiel od predošlých zápasov sa po celých 90 minút strieľalo „po španielsky“. Až v nadstavenom čase prišiel gól striedajúceho Taliana Piovaccariho.

Brankár Levante Mariño a útočník Eibaru Ángel

Málage sa pri strieľaní gólov zase preladilo na zahraničnú nôtu, ale v zápase toho bolo zaujímavého oveľa viac.

Skóre otvoril už po 42 sekundách marocký útočník Granady El-Arabi. Granada hodinu hry v podstate nemala v zápase problémy. Tie prišli až s nástupom mladého Samu Castilleja. Po jeho akcii gólovo udrel Paraguajčan Santa Cruz a bolo vyrovnané. Víťazný gól domácich prišiel z kopačky Portugalčana Antunesa, ktorý premenil jedenástku odpískanú za neexistujúcu ruku Iturru. Inak, to už domáci hrali bez vylúčeného Angeleriho.

Granada po výbornom vstupe do sezóny prehrala už v 3. kole po sebe.

Snaha bola na obidvoch stranách.

Na štadióne de los Juegos Mediterráneos tiež začali s gólmi skoro, menovite Víctor Rodríguez. V 6. minúte skóroval hlavou za hostí z Elche. Vyrovnanie Almeríe prišlo z penalty. V druhom polčase prebrali gólovú štafetu cudzinci. Brazílčan Jonathas trafil krásne pod brvno domácej brány. Za domácich vyrovnal v poslednej desaťminútovke Izraelčan Hemed.

Hlavnou postavou stretnutia však bol Španiel – rozhodca Del Cerro Grande a jeho výkon sa asi viac páčil domácim, keďže im naozaj prospel. Prvý krát totiž vyrovnali z jedenástky po faule, ktorý sa odohral mimo pokutového územia a pred gólovou hlavičkou na 2:2 Hemed fauloval brankára Herreru. Nuž a Jonathas sa krátko po strelení gólu sobotnej noci porúčal z ihriska po prísnej druhej žltej za neúmyselnú ruku.

Verza skóruje z penalty

K nedeľnému obedu pridala na chuti svojím fanúšikom Sevilla. Ja som si zatiaľ sadala k „hodovému“ stolu, kde boli všetci nadšení z voňavej kačičky s knedľami a kapustou. Aj ja by som bola, keby som ju nemala na obed aj deň predtým... No, aj horšie veci sa stávajú.

Gólové hody v Andalúzii načal kamerunský futbalista Sevilly Mbia. Do prvej 3-gólovej dávky sa zapojili aj hostia, keď o pár minút pekne prekonal Beta z priameho kopu bosniansky stredopoliar Deportiva Medunjanin. O chvíľu však zase viedli domáci. Cez obrancov Deporu sa presadil Kolumbijčan Bacca.

V druhom polčase prišla ešte jedna menšia gólová porcia – zásahy v 57. a 63. minúte. Ponúkli ju Mbia a napokon aj španielsky strelec Vítolo.

Sevilla je na tom dobre, momentálne na tretej pozícii. Deportivo, naopak, skĺzlo na samý spodok.
Ťahá sériu 4 ligových prehier.

Budúcnosť trénera Deportiva Víctora Fernándeza dostáva čierny odtieň.

Na Balaídose uštedril domácej Celte prvú prehru sezóny Villarreal a v tabuľke sa dotiahol tesne za ňu.

Hlavné slovo v zápase mal odchovanec ponorky Moi Gómez. Španielsky stredopoliar zaznamenal ďalšie góly kola v rýchlom slede. Presadil sa strelami po zemi v 32. a 33. minúte.

V domácich zápasoch Celty však vždy skóruje jej argentínsky kanonier Larrivey. Nepokazil to ani na štvrtý pokus. Pre tím nič platné. V pridanom čase potvrdil výhru hostí Mario.

Minúta ticha pred zápasom sa držala za zosnulého otca trénera Villarrealu Marcelina.

Na Cornellà El-Prat padli dva góly, no oddeľovalo ich skoro 90 minút. Espanyol zdolal trápiaci sa Real Sociedad. Prvý raz sa pericos tešili už v 7. minúte, keď po akcii kapitána Sergia Garcíu strelil svoj prvý gól v Primere Lucas Vázquez.

Poisťujúci druhý dal až v 92. minúte striedajúci uruguajský útočník Stuani.

Barcelonský Espanyol sa v úvode sezóny drží v strede tabuľky. Erreala je na tom zle.

Radosť hráčov Espanyolu

Ďalší baskický zástupca Athletic je na tom ešte horšie. Na predposlednom fleku.
V nedeľu v noci ho sfúkol Ronaldo so svojimi madridskými spoluhráčmi. Gólovo mu stačil sekundovať len Benzema, ktorý ku Cristianovmu hattricku pridal 2 góly. Iraizoz odvrátil ešte väčší debakel. Napokon Real Madrid - Athletic 5:0.

Madridisti v poslednom zápase kola góly „esteticky“ rozdelili – od 2. po 88. minútu s väčšími odstupmi.

Messi zatiaľ Zarru nedobehol, zato Cristiano ho už v jednej položke vyrovnal. So svojimi 22 hattrickmi v La Lige už stojí po boku veličín ako sú Alfredo Di Stéfano a spomínaný Telmo Zarra.

Ronaldo zaznamenal v tejto ligovej sezóne už tretí hattrick, a to odohral len 6 zápasov.
Na Marce už vyrátali, že s aktuálnymi 13 gólmi ide v rytme 70 gólov za ligovú sezónu.

Real sa po 7. kole vyhupol už do prvej štvorky, nad mestského rivala Atlético.

Ja že neviem hattrick bez jedenástok?!

V Anglicku sa nehral len utrápený zápas Liverpoolu s West Bromwichom. Bola tam aj zábava. V šlágri 7. kola zdolala Chelsea 2:0 Arsenal. Druhý gól dal Diego Costa. Wenger teda opäť nezdolal Mourinha, ale neľutoval ani svoj incident s ním, i.e. že ho odsotil. Manchester United zase ťahali a zachraňovali hráči, ktorých poznáme aj z La Ligy. Prvý gól Evertonu dal Di María, druhý=víťazný Falcao a zázračne chytal De Gea. Ako to hučí zo všetkých správ, stal sa prvým brankárom, ktorý Leightonovi Bainesovi v anglickej lige chytil pokutový kop.
 

PSG síce dokázal aj bez Ibrahimoviča zdolať Barcelonu, ale vo francúzskej Ligue 1 stále nie je na víťaznej vlne. Cez víkend remizoval s Monakom 1:1, keď o výhru prišiel v nadstavenom čase. Na vrchole tabuľky je Marseille.
 

V Nemecku už kraľuje Guardiolov Bayern, zraneniami zdecimovaný Dortmund sa trápi.
 

V šlágri 6. kola talianskej Serie A porazil vedúci Juventus druhý AS Rím. Stretnutie s piatimi gólmi, tromi pokutovými kopmi a dvomi červenými kartami bolo 22. víťazným domácim zápasom Starej dámy v rade. Ako sa už ale vyššie spomenulo, Juve dostalo prvé dva góly v sezóne.
 

Na čele českej prvoligovej spoločnsoti je Plzeň; slovenskej vládne Trenčín. Slovan prehral siedmy súťažný zápas za sebou; Trenčín ho vyprášil 4:0; Straka odchádza a zas aby tam človek lupou hľadal niekoho sympatického.

Žádné komentáře:

Okomentovat