čtvrtek 6. listopadu 2014

Messi dobehol Raúla v rebríčku najlepších strelcov Ligy majstrov


Leo Messi včera v amsterdamskej Arene 2 razy skóroval. V európskej klubovej súťaži č. 1 tak má na konte už 71 gólov, čo je rovnaký počet ako nástrel doteraz najúspešnejšieho kanoniera LM - Španiela Raúla.

Messi sa posledné dve kolá nevie trafiť v La Lige (Real Madrid, Celta) a dobehnúť Telma Zarru a jeho historický gólový rekord v španielskej súťaži. Cristiano Ronaldo včera v súboji Realu Madrid s Liverpoolom napriek enormnej snahe a následným neopakovateľným sklamaným výrazom tváre nedokázal vyrovnať nástrel Raúla v Lige majstrov.

Viac kritiky v poslednom období schytal prvý menovaný, ale práve jemu sa včera podarilo dosiahnuť ďalšiu úžasnú métu. V historických zápisoch LM predbehol 70-gólového Cristiana Ronalda z Realu Madrid a ocitol sa po boku 71-gólového Raúla Gonzáleza.

Argentínsky snajper dokáže aj krajšie "trefy", ako boli dve včerajšie, ale dôležité boli veľmi. Barcelona vďaka nim zdolala holandský Ajax a zaistila si postup zo skupiny do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

Pre Messiho bol súboj v Amsterdame 90.-tym odohratým v LM. Jeho gólový priemer na zápas je 0,79. V tomto ohľade je la "Pulga" Messi lepší ako Raúl (0,50) aj ako Cristiano (0,66). Španielsky útočník nastrieľal svoje góly v drese Realu Madrid a nemeckého Schalke 04.

Z tých 71 gólov strelil Leo 42 v skupinovej fáze a jeho najobľúbenejšou obeťou je AC Miláno, do ktorého brány skóroval 8-krát. 58 gólov zaznamenal Argentínčan svojou obľúbenou ľavačkou, 9 pravou nohou a 4 hlavou. Práve včera padla jedna zriedkavá vzácna hlavička.

Žádné komentáře:

Okomentovat