neděle 29. prosince 2013

Vrenie v Betise


Odvolaný Stosic



V sevillskom klube to po dvoch rokoch relatívneho pokoja opäť vybuchuje ako v sopke.


Prvý tím sa ocitol v zlej športovej situácii. S 10 bodmi je na poslednom mieste tabuľky Primera División, so stratou 5 bodov na prvé nezostupové miesto. Dôsledkom bolo odvolanie trénera Pepeho Mela, ale neostalo iba pri tom. Pobrať sa musel aj športový riaditeľ Vlada Stosic. Fanúšikovia požadovali jeho demisiu po bolestnej domácej prehre s Almeríou – 0:1. Predstavitelia klubu videli zodpovednosť podobne a muža, ktorý pôsobil v klube od decembra 2010, zbavili funkcie.

Paradoxne, pri rozhodovaní o konci trénera Mela, klub svoju fanúšikovskú obec nevypočul. Mel bol ako tréner obľúbený a jeho hlavu nikto zvonka nepožadoval. Stosica, naopak, vždy obhajovali ľudia z klubu, vyzdvihovali jeho čestnosť a ťažkú úlohu, ktorá ho čakala každé prestupové obdobie v klube s obmedzenými a kontrolovanými financiami. Toto leto zrealizoval s rozpočtom 5 miliónov eur 13 prestupov. Súčasné vrenie v klube ho však zmietlo.

Spasiteľom má byť Juan Carlos Garrido. Nový kouč a jeho spolupracovníci majú vytypovať a získať hráčov, schopných zachrániť mužstvo v Primera División. Plánované je podpísanie aspoň 3 nových posíl, čo pravdepodobne zapríčiní odchod niektorých súčasných členov kádra.

„Je to bolestné rozhodnutie, ale dúfame že pomôže pri riešení terajšej situácie. Stosic ja čestný a schopný človek, ale potrebujeme pokoj a rozvahu. Zimné prestupy bude mať na starosti trénerský tím a technické vedenie,“ vysvetlil prezident Betisu, Manuel Guillén a pripustil, že na Stosicov odchod mala vplyv aj nespokojnosť fanúšikov, ktorú prejavili po prehre s Almeríou. Doterajší športový riaditeľ sa rozlúčil so slzami a poďakoval Rafaelovi Gordillovi za svoj voľakedajší príchod do andalúzskeho klubu. „V prvom tíme chceme urobiť radikálne riešenia. Myslím, že máme dostatok času a potenciál, aby sme ho zachránili v najvyššej kategórii. Urobíme pre to všetko,“ dodal prezident.

Získanie Garrida ku kormidlu tímu už nebolo rozhodnutím odvolaného Stosica. Na posilnenie kádra bude mať so svojimi spolupracovníkmi k dispozícii 5 až 6 miliónov eur.

Zdroj: El País

5 komentářů:

  1. no prej k nim pujde na hostovacku pabon, to by jim mohlo docela bodnout

    OdpovědětVymazat
  2. Celkem logickej krok ze strany Betisu, teda aspon narozdíl od toho kroku před několika týdny s Melem. Pokud přijde ten Pabon tak by to asi mělo vyřešit z části problém vepředu, ale myslím si že v Betisu je spíš potřeba vyztužit záložní linii a stopery

    OdpovědětVymazat
  3. Práve čítam, že má prísť aj Leo Baptistao

    OdpovědětVymazat
  4. aj Manquillo sa už pretriasa dosť dlho

    OdpovědětVymazat