sobota 4. ledna 2014

Ancelotti versus Celta Vigo

Takto by to bral Carlo.

V 18. kole La Ligy na seba narazia Real Madrid a Celta Vigo. Tento súboj má v domácich jasného favorita. Z pohľadu talianskeho trénera však ide o zaujímavé vyrovnávanie si účtov.


Carlo Ancelotti bol jednou z mnohých obetí Celty na jej úspešnej európskej ceste na konci 90.-tych rokov minulého a na začiatku tohto storočia, keď ohromovala futbalový svet.

Je to už viac ako desať rokov, čo si tréner Realu Madrid naposledy skrížil zbrane s celkom z Viga, na konte mu však ostala negatívna bilancia. Raz nad mužstvom z Balaídos vyhral, raz len remizoval a musel sa vyrovnať s dvomi porážkami a vyradením z európskeho pohára. To sa mu prihodilo, keď viedol Juventus a bojoval s ním v Pohári UEFA. Písala sa sezóna 1999/2000 a v kádri Starej dámy boli medzi ďalšími známymi postavami aj mená Del Piero a Zidane.

2. marca 2000 sa v prvom zápase osemfinále zrodilo na Delle Alpi víťazstvo domácich 1:0. Gól dal Kovacevic. O týždeň neskôr však Celta dokázala v odvete vybojovať postup pre seba, a to po ohromujúcej kanonáde s konečným výsledkom 4:0. 2-krát sa do streleckej listiny zapísal McCarthy, raz Makélélé a vďaka vlastnému gólu aj obranca Talianov Birindelli. 19 rokov predtým nedostal Juventus u súpera 4 góly. Ancelotti tomu nemohol uveriť.

Po troch sezónach sa so španielskym tímom stretol znova v priamom súboji. Sedel vtedy na trénerskej lavičke AC Miláno a hrala sa skupinová fáza Ligy majstrov 2003/04. 1. októbra 2003 sa mužstvá vo Vigu rozišli bez gólov. V poslednom kole, keď bol lombardský celok na prvom mieste tabuľky, cestovala k nemu Celta s potrebou výhry, aby skončila v skupine druhá. Skóre stretnutia otvoril pár minút pred koncom prvého polčasu domáci Kaká. Do prestávky ešte stihol vyrovnať Jesuli a v druhom polčase prišiel historický gól Josého Ignacia, ktorý zariadil konečný výsledok 1:2 a triumf Celty. Ancelotti bol znova pokorený.

Odvtedy sa zmenilo veľa vecí tak pre Celtu, ako aj pre Ancelottiho. Taliansky tréner ale určite má chuť na odvetu proti tímu, o ktorom pred jeho návštevou Turína pred viac ako 13 rokmi ledva počul.

Zdroj: Marca

2 komentáře:

  1. Foto z doby kdy trenoval CFC, to jen abyste videli jake su bystre kluk :P

    OdpovědětVymazat
  2. Tak skoro, ale Cristiano už má tú štyristovku

    OdpovědětVymazat