středa 1. ledna 2014

Cholov princ



José Ernesto Sosa 

José Ernesto Sosa (Argentina, 1985), ktorého získanie bolo jednou z prvých požiadaviek Diega Simeoneho, keď v decembri 2011 prišiel do Atlética, bude nasledujúcich 6 mesiacov hosťovať v madridskom klube.

Sosa patrí ukrajinskému Metalistu Charkov. Je to Simeoneho „starý známy“. Narazili na seba v argentínskom klube Estudiantes de la Plata, ktorý triumfoval v roku 2006 v Aperture po tom, ako famózne dostihol mužstvo Boca Juniors v poslednom kole a musel s ním zohrať rozhodujúci zápas. V ňom tím Estudiantes porazil Bocu 2:1 a Sosa strelil prvý gól z priameho kopu. Štandardky sú jeho špecialitou a Cholo ich veľmi oceňuje.

Argentínsky futbalista dvakrát reprezentoval svoju krajinu v seniorskej kategórii a v roku 2008 v Pekingu s ním získal olympijské zlato.

Stredopoliar najviac zažiaril práve v spomenutej súťaži Apertura pod Simeoneho vedením. Hoci je pravák, začínal hrať naľavo a s Cholovým rozhodnutím postaviť ho napravo sa spája jeho prelom v kariére.

Onedlho ho už predstavovali v Mníchove ako hráča, s ktorým sa Bayern, s Magathom pri kormidle, stane šampiónom. Sosa sa však nedokázal adaptovať na život v Nemecku, hoci bol medzi hráčmi „pionierom“ v bývaní v centre Mníchova. Po ňom sa do stredu mesta sťahovali Lahm, Badstuber a Schweinsteiger. 

V Bayerne z neho chceli mať ústrednú postavu stredu poľa - tvorcu hry, ale veľmi sa to nedarilo. V roku 2010 odišiel hosťovať do Estudiantes a potom bol predaný Neapolu a talianskym klubom následne Metalistu Charkov.

Vďaka príchodu Sosu, o ktorého mali záujem aj Málaga a River Plate, vznikol priestor poslať na hosťovanie Lae Baptistaa.

Zdroj: El País 


3 komentáře:

  1. vedení Atlética na jeho příchodu intenzivně pracovalo 2 roky? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oni ted v zakulisi nevi kam driv skocit, jestli mi rozumis, tak proto se to tak protahlo :P

      a jinak charkov je na ukrajine, soudruzi z el pais se dobre vyznaj :D

      Vymazat
    2. Ono to tam asi ani nebolo - ruskému, jáj, hneď na začiatku roka tresknem takú blbosť:-) to sme sa minule rehotali, keď sme jedného klienta presviedčali, že ukrajinčina je samostatný jazyk a na Ukrajine preto nehovoria rusky, ale ukrajinsky a usúdili sme, že natoľko by už tí ľudia mohli byť inteligentní. No, tak aby som sa zasmiala aj na sebe

      Vymazat