čtvrtek 30. ledna 2014

8 mesiacov po...

Keď na seba narazia futbalové hviezdy (Cristiano Ronaldo a Diego Costa)...


Včerajší zápas na San Mamés rozhodol, že v semifinále Copa del Rey sa proti Realu Madrid postaví Atlético Madrid.

Pochopiteľne to evokuje spomienky na nedávnu minulosť (oných 8 mesiacov), keď vo finále poslednej edície španielskej pohárovej súťaže Atlético po dlhej dobe dokázalo pokoriť svojho veľkého mestského rivala.

Včera to nebolo pre los Colchoneros v Baskicku zrovna ľahké a pohodlné. Prehrávali po góle Aduriza, čím bol stav štvrťfinálového dvojzápasu zrovnaný. V druhom polčase to ale vybavili dve, momentálne asi najväčšie, hviezdy Atlétov – Raúl García a Diego Costa. Dnes je už aj to minulosť a na rade je madridské semifinále, súboj aktuálne druhého a tretieho tímu ligovej tabuľky. Real sa sem dostal vďaka dvom výhram 1:0 nad Espanyolom. V utorok strelil gól mladý Jesé a odvtedy je jagavou hviezdou...

História rozpráva o troch vzájomných semifinálových bitkách najväčších madriských mužstiev. V dvoch prípadoch sa z postupu do finále tešil tím zo Chamartínu. Ak zoberieme do úvahy všetky strety vo vyraďovacej fáze Copy, vrátane minuloročného nezabudnuteľného finále, bilancia je dosť vyrovnaná. Z 20 zohratých partií 11-krát triumfovali hráči z bielej časti Madridu a 9 razy išli ďalej rojiblancos.

Posledné dva vzájomné súboje patrili Atléticu. Jedným z nich bolo spomínané finále a v septembri Atléti dobyli Santiago Bérnabéu znova. Vďaka ligovému víťazstvo 1:0, ktoré vystrelil Diego Costa, sa ekipa Chola Simeoneho stala vážnym kandidátom na tohtosezónny ligový titul.

Zastrieľala si včera aj Barcelona. Doma pridala do siete Levante ešte o jeden gól viac ako na pôde súpera. Tím Joaquína Caparrósa si odniesol manitu. V „laufe“ je Alexis Sánchez, včera autor dvoch gólov. Gólovo sa pridal aj kapitán Puyol, Adriano, Cesc Fábregas a aj, v poslednej dobe v La Lige pravidelne striedajúci, Sergi Roberto, hoci ten to trafil do vlastnej.

Dnes sa rozhodne, kto bude semifinálovým súperom Barcelony. Real Sociedad, ktorý doma vyhral 3:1, alebo vo finančných problémoch sa topiaci Racing? No kto asi... ale možné je všetko.

Finále teda bude (nejako) madridsko – katalánske/baskické/kantábrijské.

Žádné komentáře:

Okomentovat