sobota 1. února 2014

Personální zemětřesení ve Valencii


Nezvykle aktivní byla Valencie během posledních hodin zimního přestupového období. Na Mestalle se mohou fanoušci těšit na nové tváře, naopak někteří dosavadní hráči vyklízejí skříňky. Pojďme se tedy na změny v kádru netopýru podrobněji podívat.

Nejprve se podívejme na příchody: ve čtvrtek Valencie oficiálně potvrdila, že klub posílí Seydou Keita. Bývalý záložník Barcelony přichází jako volný hráč, podepsal smlouvu do konce sezony s klubovou opcí na ročník 2014/15. Na Mestalle byl měl mít reprezentant Mali cestu vyšlapanou, v klubu totiž v 70. letech úspěšně působil jeho otec. V nedávné úspěšné éře pod Rafou Benitezem nosil dres s netopýrem také Keitův bratranec Momo Sissoko (který se mimochodem vrací do Valencie, ve čtvrtek se domluvil na smlouvě s Levante).  Keita se tak stal po Eduardo Vargasovi druhou zimní posilou. V poslední den přestupového období se s posilami roztrhl pytel: jako volný hráč se Valencii upsala stoperská legenda Premier League Philippe Senderos, domluvené bylo také hostování Nicolase Otamendiho z Porta. Pravděpodobně se ale včas nestihly vyřešit všechny administrativní náležitosti, budoucnost argentinského obránce je tedy v tuto chvíli nejasná. Ofenzivní řady posílí brazilský mládežnický reprezentant Vinicius Araujo, který na Mestalle podepsal smlouvu na 5 let. Valencie za 50% práv na hráče zaplatila Cruzeiru 3,5 milionu euro.

Klub se ale hráčů také zbavoval: na půlroční hostování odchází Helder Postiga (Lazio) a Andres Guardado (Leverkusen), ještě o rok déle bude trvat zapůjčení Dorlana Pabona do Sao Paula. Do Newell's Old Boys ochází Ever Banega, naopak z hostování Ricarda Costy v Besiktasi na poslední chvíli sešlo. Trvalý bude přesun Sergia Canalese do Realu Sociedad. Baskický klub zaplatí 3,5 milionu euro, podle budoucích výsledků týmu se může výsledná částka navýšit o další milion a půl. Do Valencie také poputuje 30% z případného dalšího přestupu kantábrijského záložníka.

6 komentářů:

  1. O odchodoch som čítala aj o Keitovi, ale Senderos je pre mňa novinka.
    Dobrý obrázok :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Valencii upsala stoperská legenda Premier League Philippe Senderos

    to je vul :D

    OdpovědětVymazat
  3. lol senderos tam zapadne jak riť na šerbel :D https://twitter.com/WhoScored/status/429376689852796928/photo/1/large

    OdpovědětVymazat
  4. co je to popadlo? hlavně toho Banegu nechápu, myslel jsem, že je to docela důležitej hráč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tam prej byly nejaky mimofotbalovy duvody, manzelka hodne chtela zpatky do argentiny. spis jsem zvedavej, jak to s nim bude v lete

      Vymazat
  5. Vinicius ale bude valec, jsem cekal, kdy ho nekdo nekdy dotahne do Evropy a ten si teda zas vybral klub no :p

    OdpovědětVymazat