čtvrtek 30. ledna 2014

Čtvrtfinále Copa del Rey - odvety, problémy Racingu


Po skončení ligového kola opět bez přestávky navazuje pohár. Zatímco o složení první semifinálové dvojice už je téměř rozhodnuto, o místa ve druhé se ještě můžeme dočkat vyrovnaných bitev.

Barcelona si do domácí odvety proti Levante přináší pohodlný třígólový náskok a její pravděpodobný semifinálový soupeř Real Sociedad jede sice do Santanderu jen s náskokem dvougólovým, ale domácí Racing má svých starostí dost. Hráči vedoucího týmu jedné ze skupin Segundy B už několik měsíců nedostávají výplaty a už v minulém kole proti Almerii na protest prvních 20 vteřin ignorovali hru. Nyní je situace ještě horší a kapitán týmu Mario Fernández na tiskové konferenci oznámil, že pokud vedení Racingu neodstoupí, tak hráči odmítnou k odvetě nastoupit.
Dalším problém Racingu je úbytek hráčů, kteří nyní mohou zdarma odcházet, juniorský reprezetační brankář Dani Sotres tak odešel do Recreativa a útočník z Pobřeží slonoviny Mamadou Koné do Osasuny, jejíž nabídku 100 000 € v létě vedení Racingu odmítlo.
V druhé polovině pavouka mají oba madridské kluby pouze jednogólový náskok. Espanyol čeká na Bernabéu těžká práce, zatímco Athletic věří, že udrží neporazitelnost na novém stadionu a i na potřetí dokáže napravit venkovní prohru 1:0.

úterý 28. ledna  
21:00
Real Madrid - Espanyol (1:0) 1:0

středa 29. ledna
20:00 
Athletic - Atlético (0:1) 1:2
22:00
  Barcelona - Levante (4:1) 5:1

čtvrtek 30. ledna
21:00
Racing - Real Sociedad (1:3) odveta nedohrána

Vedení Racingu neodstoupilo. Podle posledních zpráv hráči k utkání nastoupí, ale nebudou hrát. Změna nastala také v případě M. Koného, který se rozhodl neopustit své spoluhráče v těžké situaci a zůstat v Racingu až do konce sezóny.
Hráči Racingu k zápasu skutečně nastoupili, ale o hru nejevili zájem, takže rozhodčí Gil Manzano zápas záhy ukončil.

10 komentářů:

  1. to jsem zvědavej, jak to s tím Racingem dopadne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. treba jim erreala zadarmo pretahne do ctvrtka deset hracu, aby si to pojistili :D

      Vymazat
    2. člověk sem už tolik nechodí, ale některé věci se nemění, aimar je stále stejně plný závisti a dští síru na všechny strany :D

      Vymazat
  2. nebylo to úplně špatný, jenže Courtois chytal dobře, na druhou stranu ten další los stejně nevypadal moc optimisticky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sem se těšil na baskický finále a vy to takhle zazdíte, teď nebudem mít v semifinále motivaci a je to jen vaše chyba :D

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. kdybys byl rád, že vám vypadl největší soupeř :D

      Vymazat
  3. no, tiež sme mohli mať ten žúr až dneska

    OdpovědětVymazat