středa 12. února 2014

Casillas (opäť) vstúpil do histórie

Cristiano premieňal penalty, Iker strážil bránu.

Iker Casillas sa rozhodol, že keď sa už aspoň v Copa del Rey dostane do brány, dosiahne tam nejaký historický počin.

Brankár Realu Madrid odchytal finálovú účasť tohtosezónnej edície bez toho, aby dostal v jej doterajšom priebehu čo len jediný gól. Také niečo v Španielsku nepamätajú už viac ako 100 rokov.

Dva staré unikátne prípady finalistov, ktorí vstúpili do posledného súboja bez obdržaného gólu, tvorí Barça v roku 1912 a Athletic o štyri roky neskôr - 1916. Azulgranas však hrali iba semifinále a baskickí levi sa kvalifikovali do finálového zápasu priamo. Tieto dve udalosti sa preto nedajú porovnať so situáciou „San Ikera“, ktorý svoju svätyňu uchránil pred gólom počas 8 stretnutí, ktoré odchytal.

Ani Olimpic Xàtiva, ani Osasuna, ani Espanyol, ani Atlético, každý s poskytnutými dvomi 90-minútovými možnosťami, nedokázali prekonať Ikera v bráne.

Casillas má aktuálne na konte už 862 minút bez inkasovaného gólu, keďže k spomínaným stretnutiam musíme prirátať aj súboj Ligy majstrov proti Kodani a 52 minút zo zápasu Realu proti Galatasaray Istanbul. Úžasná séria, ktorá aspoň na chvíľu vracia úsmev na tvár brankára, v La Lige odkázaného na pozíciu náhradníka.

„Som samozrejme spokojný. Sme vo finále, čo bolo naším cieľom a ja som vytvoril úspešnú sériu bez inkasovaného gólu,“ potvrdil madridský brankár.

Iker odohral už 26 madridských derby bez toho, aby v nich zažil porážku. „Mám radosť z tohto čísla, derby je pre všetkých špeciálnym zápasom, hlavne pre fanúšikov z Madridu a vždy poteší vydržať taký dlhý čas bez toho, aby ste dostali gól od Atlética.“

Keď sa zameriame na španielsku pohárovú súťaž, Casillas v nej nedostal gól, odkedy ho prekonal barcelonský Alves krátko pred polčasovou prestávkou vo štvrťfinálovej odvete ročníka 2011/2012. To dokopy hodí už 964 minút. Na mene súpera v tohtoročnom finále, ktoré sa pravdepodobne odohrá na Mestalle, mu nezáleží. „Veľmi ma nezaujíma, kto sa proti nám postaví vo finálovom súboji. Dúfam však, že to bude dobrý a pekný zápas. Dôležité je, aby sme dobre odviedli svoju prácu.“

Zdroj: Marca

1 komentář: