čtvrtek 10. července 2014

Druhé semifinále s Messim skórujúcim až v penaltovom rozstrele


Po včerajšej gólovej kanonáde dnes padali góly až v záverečnom rozstrele zo značky pokutového kopu a rozhodli, že finále MS v Brazílii bude európsko - juhoamerické: Nemecko - Argentína.

Po Brazílii aj druhé juhoamerické mužstvo muselo nastúpiť do semifinále bez hviezdy. Zranenie zabránilo v štarte stredopoliarovi Realu Madrid Ángelovi Di Maríovi. Tá najžiarivejšia však bola k dispozícii. Messi stál pred svojou doteraz snáď najväčšou reprezentačnou výzvou. A fandil mu ešte aj ace: "dnrdska je to poprve aq naposledy co ti ty zakrsle curaku fandim, tak se me enpokose nasrat ti rikam"

Aj náhradník Di Maríu Enzo Pérez pôsobil hlavne spočiatku dobrým dojmom a robil na ihrisku vetry.

Zato holandské obavy o súperových fauloch sa akosi nenapĺňali. Prvý argentínsky faul prišiel až v 37. minúte. Oranjes dovtedy stihli štyri a o chvíľu aj piaty. A v poslednej minúte prvého polčasu prišla prvá žltá karta. Pre holandského obrancu Indiho.

Karta teda v prvej časti hry padla, ale gól nie, ba jediná strela do priestoru brány bola tá od Messiho z priameho kopu. "Gólové jatky" z utoroka sa ani náhodou neopakovali. Na obidvoch stranách sa taktizovalo a vyčkávalo.

V druhom polčase to už sem-tam aspoň vyzeralo na šancu, ale... Messi odzbrojený, Higuaín poriadne hlavou netrafil... "Najlepší výkon zatiaľ asi diváci," znelo po hodine hry na slovenskom verejnoprávnom televíznom kanáli.

Ani lejak góly nedoniesol. No, to ani nezvykne. Higuaínovi bol odpískaný sporný ofsajd, Messi na jednej a Sneijder na druhej strane spackali štandardku. Do poslednej desaťminútovky nastúpili v argentínskom drese Palacio a Agüero (nič z toho). Keď už však niečo hrozilo, zmaril to zväčša výborne hrajúci holandský stopér Vlaar.

Na začiatku nastavenia sa zrazu ocitol vo výbornej pozícii a v najlepšej šanci zápasu Robben. Nedal. Strelu mu zblokoval Mascherano. Tak bolo aj trošku nostalgie na Afriku... ale ten gól stále nie.
Čo by sa pracujúci ľudia konečne vyspali? Išlo sa do predĺženia.

V 96. minúte vymenil Van Persieho Huntelaar a čakalo sa, či to bude ďalší vydarený ťah "van Geniala" (nič z toho). Robbenovu strelu zdiaľky kryl Romero. Na argentínskej strane sa snažil Messi, ale ako to komentoval Marián Zeman, nemal si s kým naraziť; spoluhráči čakali, že v obkľúčení si poradí sám.

V druhom predĺžení stopercentnú šancu zničil Palacio. Hlavičkoval, ako keď chce posunúť loptu. O chvíľu Messiho center nezužitkoval striedajúci Maxi Rodríguez. Mascherano ukázal niekoľké krásne odobratie lopty, že ho ani barcelonskí fanúšikovia nespoznávali.

Krul sa tentoraz nekonal, ale penaltový rozstrel áno. Tak aspoň na záver adrenalín: Vlaar nedal, Messi dal, Robben dal, Garay dal, Sneijder nedal (druhý krát úspešne vyrazil Romero), Agüero dal (aj keď sa to dalo chytiť), Kuyt dal, Maxi Rodríguez (so šťastím) dal. Argentína to zvládla pomerom 4:2.



A tak je pred Messim ďalšia najväčšia výzva a pred nami dva európsko-juhoamerické duely: finále aj stretnutie o 3. miesto.

Žádné komentáře:

Okomentovat