úterý 8. července 2014

Nový Messi


Futbalovej verejnosti či aspoň novinárom sa zdá, že na svetovom šampionáte zrazu vidia v Messim nového hráča. Hráča, ktorý k svojej nepopierateľnej prvotriednej kvalite zrazu pridáva predtým nevídanú obetavosť, zanietenie a prácu pre mužstvo.

Tréner argentínskeho výberu Alejandro Sabella si môže pochvaľovať, že má vo svojom kádri futbalistu, ktorý viac ako svoje individuálne technické kvality prezentuje hru v prospech kolektívu. Dá sa povedať, že Leo bez toho, aby žiaril ako predtým, je pre mužstvo užitočnejší. 

Dá sa to demonštrovať aj na doteraz poslednom argentínskom zápase proti Belgicku. Zapájal sa do činností zameraných na získanie lopty, snažil sa vytvárať na súpera tlak, trikrát fauloval. Z piatich zápasov má priemer nabehaných kilometrov na jedno stretnutie 8,2. Je to teda o poznanie viac, ako tomu bolo v odvete štvrťfinále Ligy majstrov proti Atléticu v drese Barcelony, keď bol kritizovaný za tých svojich 6,8.

Pred zápasom Argentíny proti Holandsku môžeme spomenúť, že oranjes sa sťažujú na príliš veľa faulov, ktorých sú obeťami. V porovnaní so svojim najbližším juhoamerickým protivníkom ich však majú na svojom konte o 40 viac. Obidva celky odohrali 5 stretnutí, vrátane jedného predĺženia. Holanďania sa v nich dopustili 91 faulov, kým Argentínčania 51. Futbalisti v oranžových dresoch dostali 7 žltých kariet, albicelestes 5. 

Zdroj: Marca

Žádné komentáře:

Okomentovat