neděle 24. listopadu 2013

Bol to úžasný deň




   Týmito slovami jednoducho, ale presne, vystihol mexický útočník Carlos Vela zápas jeho Realu Sociedad proti Celte Vigo.
   Domáci v ňom predviedli obrat z 1:3 na 4:3 a Vela bol toho hlavným hrdinom. Veď dal všetky štyri góly svojho tímu. Toto stretnutie charakterizoval ako „skúšku“, ktorá dokázala, že mužstvo „ide dobrým smerom,“ preto z tejto cesty „nebude odbočovať“ a „bude ďalej bojovať“ celú sezónu. Vyjadril nádej, že Erreale tento výkon pomôže aj pri snahe konečne si pripísať výhru v skupinových bojoch Ligy majstrov.
    Mexický futbalista bol pochopiteľne spokojný aj so svojím výkonom, hoci vyzdvihol hlavne kolektívnu snahu pri otočení výsledku: „Takýto zápas ťažko zopakujete.“ Čo sa týka gólov na jeho konte, priznal, že “štyri som doteraz v jednom zápase ešte nikdy nedal. Mojím maximom v doterajšej kariére boli tri zásahy. Bol to neuveriteľný večer, ale už od nasledujúceho rána treba znova tvrdo pracovať a myslieť na nasledovný súboj, lebo z tohto dlho nevyžijeme.“
   Obranca San Sebastianu Alberto de la Bella charakterizoval zápas ako „bláznivý“ a ocenil, že Celta hrá futbal s chuťou. Nestratila ju, ani keď už v 6. minúte dostala gól a zrazu bolo na Anoete 1:3.
   Mladý Joseba Zaldua si v tomto súboj odbil premiéru v Primera División. Podľa vlastných slov bol na začiatku trocha nervózny, ale postupne naberal sebadôveru a cítil sa na ihrisku veľmi dobre. K priebehu ligového zápasu povedal, že hoci Celta v prvom polčase „dala z dvoch šancí dva góly“ a po prestávke pridala aj tretí, on ani jeho spoluhráči „sa nevzdali“ a „podaril sa tento famózny obrat.“

Zdroj: Marca
Autorka: Romi

1 komentář:

  1. Děkuji Romi. Při prohlížení statistik jsem se díval na vývoj skóre a minuty v kterých padly góly. Střelce jsem ignoroval a tak tento Carlosův střelecký den registruji s odstupem 24 hodin.

    OdpovědětVymazat