čtvrtek 28. listopadu 2013

Vyřeší Herrera problém levého obránce?

Ander Herrera odehrál v pondělí v Málaze svůj 99. zápas za Athletic a už o víkendu si proti Barceloně může připsat jubilejní 100. Mezitím však anglické noviny přinesly zprávu, že Manchester United neodradila letní přestupová fraška a nadále se snaží Andera získat.

Rudí ďáblové možná zaznamenali, že Herrera v letošní sezóně nemá tak silnou pozici jako v předchozích letech, a tak se údajně pokouší uspět s nabídkou 24 milonů € + dalších 5 milionů možných bonusů, přestože výkupní klauzule nyní činí 36 milionů € a v létě se zvýší o další 4 miliony.

K tématu se vyjádřil i sám Ander, ale v podstatě jen zopakoval své vyjádření ze září – zájem United ho těší, ale v Athleticu je šťastný a nechce ho opouštět. Navíc přidal chválu trenéra Valverdeho, který je podle něj velmi dobrý kouč i člověk a Athletic pod ním bude úspěšný.

Herrera v letošním ligovém ročníku odehrál 10 utkání, v základní sestavě nastoupil devěkrát, ale z toho byl pětkrát vystřídán před 70. minutou. Zdá se, že ve Valverdeho systému nemůže najít tu správnou pozici, v posledním zápase hrál na pravém křídle a byl to teprve druhý zápas v této sezóně, ve kterém strávil na hřišti celých 90 minut. I tak je velice nepravděpodobné, že by Athletic byl ochoten přijmout částku nižší než výkupní klauzuli, možná by ale nemusel trvat na dalších administrativních obstrukcích, které výkupní klauzule přináší a za získané prostředky by se mohl pokusit získat posilu na kraj obrany, kde nemá tolik kvalitních hráčů jako v záloze.

Na levém beku se od konce kariéry Aitora Larrazabala v roce 2004 a odchodu Asiera del Horna do Chelsea v následujícím roce vystřídalo mnoho hráčů, žádný se však v sestavě neusadil opravdu trvale. Poslední obětí tohoto nešťastného místa je, zdá se, Enric Saborit. Ernesto Valverde ho sice v létě upřednostnil před Jonem Aurtenetxem, po zápase s Valencií ale zřejmě jeho důvěru ztratil a vypadl z nominací k zápasům a proti Levante hrál levého obránce dokonce univerzál De Marcos.

V Arsenalu přitom příliš nehraje Nacho Monreal, který by si rád udržel místo v kádru španělské reprezentace a objevují se spekulace o jeho možném přestupu do Athleticu, či hostování ve Valencii, Realu Sociedad nebo Granadě, ta však už zájem popřela. V podobné situaci je navíc i César Azpilicueta v Chelsea.

14 komentářů:

  1. hmm, Nacho by bola viac ako solídna posila pre Baskov :m

    OdpovědětVymazat
  2. azpilicueta by musel hrat pres nohu, to je pitomost. levacku ma jen na opirani...

    skoda, ze se nechytil saborit, jevil se relativne dobre. a propos, co je s balenziagou? ja myslel, ze na levyho beka jste kupovali prave jeho...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vzdyt azpi nalevo taky obcas hrava ne?

      Vymazat
    2. Mourinho ho teď nalevo začal stavět, ale ono ani napravo neni žádnej přetlak
      Balenziaga nehraje špatně, ale je často zraněnej

      Vymazat
  3. zas přijedou falešný agenti pro Andera? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud Andera nepřivezou, tak určitě zas budou falešný :D

      Vymazat
    2. těžká práce, často jsou jen falešný :D

      Vymazat
  4. Nový smajlíci. Tihle mají příznivý poměr počet/náročnost.
    smile :) laugh :D lol :O
    rotfl :r sad :( wink ;)
    tongue :P straight :| blush :$
    kiss :k angry :@ love :L
    devil :v daydream :d sweat :f
    cry :c wow :o sick :~
    nerd 8| cool 8) bow :b
    dance :e inverted :i hug :h
    confused :/ laugh xD smile ^_^
    stunned o_O muahaha :vD straight :||
    dead xP frustrated >.< et! :et
    rock on \m/ heart <3 broken <\3
    angel :angel raise brow :brow party :party
    on fire :fire frozen :ice musical note :tone
    rainbow :rainbow vote up :tup vote down :tdown
    star :star robot :robot kitten :kitten
    MJ :mj

    OdpovědětVymazat