pátek 29. listopadu 2013

FIFA potvrdila prohru Španělska s Jižní Afrikou


Mezinárodní fotbalová federace oznámila, že přátelský zápas hraný 19. listopadu v Johannesburgu nebude vyřazen z nejvyšší kategorie mezinárodních zápasů a bude započítán do statistik i žebříčku FIFA.

V zápase bylo povoleno šest střídání, ale španělský kouč Vicente del Bosque přesto provedl 10 minut před koncem sedmé, když zraněného brankáře Valdése nahradil Reinou. FIFA proto uvažovala o vyškrtnutí zápasu z oficiálních statistik, nakonec ale zvítězil zdravý rozum.

Ani prohra však nijak neohrozila postavení Španělska v žebříčku FIFA, v jehož posledním vydání je na prvním místě s pohodlným náskokem na druhé Německo a třetí Argentinu. La Roja si tak drží pozici nejlepšího reprezentačního týmu nepřetržitě už 26 měsíců.

20 komentářů:

  1. Vicente del Bosque provedl... A taký štvrtý rozhodca tam nebol? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ale tri, to sa ľahko počíta, ale šesť?? to už chce kumšt, zase od rozhodcov nemôžeš toľko chcieť :angel

      Vymazat
    2. rozhodčí si to střídání určitě nevymyslel :)

      Vymazat
    3. Tak určite nevymyslel, :-) stačilo by, keby myslel a upozornil, že sa už striedať nemôže.

      Vymazat
  2. Lol jakypak vyrazovani prohry, co to je za barcelonsky moresy zas, normalne napalit trest Lesakovi a je to vyreseny ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvědom si prosím, že tu není B-gang, takže tvé snažení je zbytečné. :d

      Vymazat
  3. Tak je to rozhodně správné a tak to má být. Umazat Španělsku prohru kvůli tomu, že ono samo udělalo chybu je absurdita hodná španělského fotbalového svazu, takže je fajn, že FIFA je na tom přece jen o kousek líp ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimochodem jak je na tom ve světovém žebříčku JAR? Doufám, že toto jejich vítězství třeba neohrožuje postavení České republiky.

      PS: Mohla by tu být zase oblíbená sekce poradna :-D

      Vymazat
    2. na tezkej otazky v poradne dojel carel, cely se mu to pak sesypalo jak domecek z karet, to nam teda prejes pekny veci :)

      Vymazat
    3. No, ani sa mi nechce veriť, že by na tom bola o kúsok lepšie, možno hej, ale to sú také kúsky, čo veľmi nepomôžu :-) Ale jasne, mazať to a tým vlastne odpustiť tým, čo to dodžubali, to je hlúposť. Inak to mohli radšej skontumovať, nie?

      Vymazat
    4. jsou asi 61.
      Romi to nejdřív hází na rozhodčího a pak by to kontumovala :D

      Vymazat
    5. Presne tak Helix. Rozhodcovia sú tam na to, aby dohliadali na dodržiavanie pravidiel. Zlyhali - potrestať. Španieli porušili pravidlá - tiež potrestať. Zápas bol neregulárny - skontumovať. A hotovo.

      Vymazat
    6. ono je třeba taky vzít v úvahu intenzitu toho porušení pravidel a jeho důsledky a jestli vůbec FIFA nějakou kontumaci přáteláků připouští :D

      Vymazat
    7. Ale veď hej, Helix. Ja som len tak prvoplánovo zauvažovala, tak jednoducho logicky, ale tu sa málokedy používa "jednoduchá" logika :-)

      Vymazat
  4. Romi: Kontumací by zase o slávu připravili střelce gólu ;-) To by byla taky nespravedlnost.

    Helix: Díky, to je snad ČR ještě o kousek výš ne? :angel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žiaľ, niekedy sú aj nevinné obete - to by mal byť strelec gólu.

      Vymazat
    2. neboj, na ČR ztrácí ještě víc než 30 míst

      Vymazat